A Vén Dió története

A bagotai mezőkön nőtt egyszer egy gyönyörű diófa. Senki nem emlékszik már, hogy valaki ültette, vagy csak egy magból nőtt ki, de a diófa mindig is ott volt és aki körülötte járt, ezt a világ legtermészetesebb dolgának tartotta. Mivel senki sem tudta pontosan mióta is áll ez a szép diófa, mindenki csak Vén Diónak nevezte.

 

Gyakran pihentek meg lombjai alatt a környező szőlőskertek gazdái és a keményen dolgozó emberek is egy-egy pillanatra. Idővel a vén diófa mellett egy kis kúria is épült, melyet a bagotai Ordódy család építtetett a 20. század elején, vagy tán még korábban. Kedves vendégünk nem is sejti, hogy amikor belép az éttermünkbe az eredeti kúria falainak alapjai veszik körül. Persze sok víz lefolyt a közeli Zsitva folyón, míg az étterem elnyerte jelenlegi formályát.

 

Az első kis borozót a helyi szövetkezet alapította 1968-ban és amely gyorsan hírnévre tett szert remek ételeinek és a kellemes környezetnek köszönhetően. Ezeket a főbb értékeket igyekszünk megtartani a mai napig. A névadó vén diófát ugyan kikezdte az idő vas foga, de masszív törzse a mai napig megtalalható éttermünkben, továbbra is „figyeli“ a körülötte zajló eseményeket és őrzi az elmúlt évtizedek megannyi titkát...

akcie